Актора "Гри в кальмара" О Йон Су визнали винним у сексуальних домаганнях до колеги
Кадр із серіалу "Гра в кальмара"

79-річного актора О Йон Су, відомого зі стрічки "Гра в кальмара", було засуджено до восьми місяців умовного ув’язнення та до 40 годин відвідування просвітницької програми щодо сексуального насильства, про це повідомляє The New York Times. О Йон Су заявив, що оскаржить вирок — на це він має сім днів.

Суддя районного суду в Соннамі (місто в Південній Кореї) визнав актора винним у тому, що він непристойно обіймав колегу, тримав її за руку та поцілував у щоку у 2017 році.

Акторка розповіла іншим про свій досвід і написала про це у своєму щоденнику. У березні 2018 року вона отримала консультацію щодо сексуального насильства. На деякий час вона намагалася забути свої сумні спогади, доки успіх актора "Гри в кальмара" у 2021 році не спонукав жінку вимагати від пана О вибачення за його дії, за які пан О вибачився, повідомили у прокуратурі.

Сам актор казав, що "тримав жінку за руку, щоб показати шлях навколо озера". І, хоча він перепросив у неї за свою поведінку, це не було визнанням провини.

Після цього у 2022 році прокуратура висунула містеру О звинувачення в неналежних дотиках до акторки.

О Йон Су отримав міжнародну популярність після участі в серіалі "Гра в кальмара". За цю роль він отримав "Золотий глобус" за найкращу чоловічу роль другого плану. Його також номінували на "Еммі" у 2022 році за роль другого плану в драматичному серіалі.