Алессандро Мікеле став новим креативним директором Valentino
Фото: EPA

Сьогодні, 28 березня, Алессандро Мікеле, колишній креативний директор італійського модного дому Gucci, став новим креативним директором Valentino. Його дебютною колекцією від бренду Valentino стане весна/літо 2025: за поточними планами, вона буде представлена під час Паризького тижня моди у вересні цього року. Про це повідомляє видання Vogue.

"Це неймовірна честь. Я відчуваю величезну радість і величезну відповідальність приєднатися до Дому моди, в якому слово "краса" викарбуване на колективній історії, що складається з особливої елегантності, витонченості та надзвичайної грації", — сказав Мікеле про своє призначення.

Алессандро Мікеле працюватиме в одному з найкрасивіших офісів моди: студії Valentino в Палаццо Міньянеллі, за кілька хвилин від Іспанських сходів. Серед його обов'язків буде розробка перших колекцій откутюр.

"Призначення Алессандро Мікеле знаменує ще один ключовий момент для Maison Valentino. Мікеле — винятковий талант, і його призначення підкреслює наші великі амбіції щодо бренду. Я твердо вірю, що завдяки своїй унікальній креативності та чутливості він продовжить піднесення вічної спадщини бренду та унікальної ідентичності італійського дому", – прокоментував Рачід Мохамед Рачід, голова Valentino.

Valentino оголосили імʼя нового креативного директора бренду після нещодавнього відходу Пʼєрпаоло Піччолі.

  • 23 листопада 2022 року Алессандро Мікеле звільнився з посади креативного директора в модному домі Gucci. Майже за вісім років на посту креативного директора йому вдалося повністю видозмінити бренд, закохати в нього молодь й одягнути знаменитостей різних мастей.
  • Його ігри з агендерністю підтримали такі зірки, як Біллі Айліш і Гаррі Стайлз. Перша охоче виходила на червоні доріжки в безрозмірних піжамах, а другий легко вдягав напівпрозорі сорочки з мереживами авторства Мікеле.
  • У Gucci здатність Мікеле створювати "нестримно бажані об’єкти" змінила статки дому, збільшивши доходи майже втричі — з 3,5 млрд євро у 2014 році до 9,73 млрд євро у 2022 році.