Alyona Alyona & Jerry Heil, Kalush: з TikTok видалили пісні українських артистів
Фото: alyona.alyona / Instagram

З соціальної мережі TikTok видалили пісні артистів українського лейбла ENKO, оскільки він є партнером Universal Music Group, пише Суспільне.

31 січня завершилася угода про співпрацю між одним з найбільших лейблів світу Universal Music Group і TikTok, після чого пісні артистів, які належать до компанії, були прибрані з платформи. Компанії вели переговори щодо продовження угоди, але не змогли дійти згоди в питанні компенсації артистам.

Зокрема, під час переговорів про продовження контракту лейбл наполягав на трьох критично важливих питаннях — належній компенсації артистам і авторам пісень, захисті артистів-людей від шкідливого впливу штучного інтелекту та онлайн-безпеці для користувачів TikTok.

Водночас представники TikTok зазначили, що Universal Music Group "поставила власну жадібність вище за інтереси своїх артистів і авторів пісень".

UMG представляє таких виконавців, як Тейлор Свіфт, Біллі Айліш, Аріана Гранде, Гаррі Стайлз, The Weeknd, The Beatles, The Rolling Stones та інших.

Скрин з TikTok
Скрин з TikTok

ENKO є партнером лейблу, тому пісні його артистів теж потрапили під видалення. Серед них опинилися треки учасників нацвідбору на Євробачення-2024: Alyona Alyona & Jerry Heil, YAKTAK, NAHABA та ANKA.

Скрин з TikTok
Скрин з TikTok

Однак якщо до відео додавати неофіційні записи або виконувати наживо — такі аудіодоріжки зберігаються.