Американка з двома матками народила двох немовлят у різні дні
Фото: Келсі Гетчер / Instagram

32-річна Келсі Гетчер з Алабами, яка має дві матки й завагітніла у кожній з них, народила дівчат-близнюків за два дні. Загалом пологи тривали 20 годин, пише The Guardian.

Пологи у Гетчер почалися на 39-му тижні. Дівчинка Роксі Лейла народилася 19, а Ребел Лейкен 20 грудня. Першу доньку жінка народила самостійно, а іншу — за допомогою кесаревого розтину. "Здається доречним, що у них є два дні народження. У них обох були свої "будинки", і тепер в обох є свої унікальні історії народження", — сказала Гетчер.

Останні пологи — це четверта вагітність жінки. Раніше вона народжувала дітей лише з однієї матки.

Через кілька тижнів після останньої вагітності Келсі помітила кровотечу і записалася на ультразвукове дослідження, оскільки у жінок з подвійною маткою частота викиднів вища. Під час прийому в лікаря виявили, що в лівій матці формується додатковий плід. Жінка розповіла, що її чоловік Калеб спочатку не повірив їй, зважаючи на рідкісність такої вагітності.

Гетчер уперше діагностували подвійну матку у віці 17 років. Це рідкісна аномалія матки, яка спостерігається лише у 0,3% жінок. А ймовірність завагітніти одразу в обох матках — так звана двопорожнинна вагітність — була навіть меншою, "одна на мільйон", кажуть у лікарні Університету Алабами в Бірмінгемі (UAB).

Фото: Келсі Гетчер / Instagram
Фото: Келсі Гетчер / Instagram

Професор Девіс зазначив, що новонароджених немовлят можна назвати різнояйцевими близнюками — цей термін використовують, коли кожна дитина розвивається з окремої яйцеклітини, заплідненої окремим сперматозоїдом. "Зрештою, двоє немовлят були одночасно в одному животі. Просто у них були різні квартири", — додав він.