"Барбі" та "Оппенгеймер" привели у кінотеатри України понад 500 000 глядачів
Фото: collider

За два тижні прокату в кінотеатрах України фільми "Барбі" та "Оппенгеймер" потенційно могли вже зібрати понад 500 000 глядачів, повідомляє Forbes.

Станом на 30 липня спільна кількість проданих квитків — понад 453 000, свідчать зведені дані двох найбільших українських мереж "Планета Кіно" і Multiplex та кінотеатрів "Портал" у Кропивницькому, "Miromax" у Тернополі. На кінець 2022 року в Україні налічувалось понад 20 кінотеатральних мереж, тож потенційно два кінохіти могли вже зібрати понад пів мільйона глядачів, зазначає Forbes.

Зокрема, в Україні станом на 30 липня "Барбі" зібрала 76,7 млн грн, а "Оппенгеймер" — 59,4 млн грн. Світові покази принесли понад 823 млн доларів і 425 млн доларів відповідно.

З 19 до 30 липня "Барбі" зібрала в Multiplex майже 31 млн грн з 203 323 проданих квитків. "Оппенгеймер", який стартував у мережі на день пізніше — понад 21,5 млн грн та 130 803 квитків. Разом вони принесли мережі кінотеатрів понад 51% бокс-офісу за липень.

Якщо мережі кінотеатрів Multiplex більший бокс-офіс принесла "Барбі", то у "Планети Кіно" – зворотна ситуація: майже 16 млн грн у Нолана проти 12 млн грн у Ґервіґ. За два вікенди "Оппенгеймера" подивилось майже 55 000 глядачів, "Барбі" — понад 47 000. У "Планеті Кіно" пояснюють це тим, що в мережі є технології IMAX у пʼяти кінотеатрах. Саме у таких залах Нолан радить дивитися свій фільм.

За результатами прем’єрного дня "Оппенгеймер" став найбільш касовим фільмом Нолана в Україні, кажуть B&H Film Distribution. Точних цифр компанія не називає.

Режисерка Ґрета Ґервіґ із фільмом "Барбі" стала першою в історії сольною режисеркою, чий фільм зібрав один мільярд доларів у світовому прокаті.

Стрічка зібрала таку суму після 17 днів прокату. Фільм заробив 459 млн доларів у Північній Америці та 572 млн в інших країнах. Це найшвидший реліз Warner Bros. і восьмий за історію студії, який перетнув позначку в мільярд доларів. Попередній рекорд, 19 днів, тримав фільм "Гаррі Поттер і Смертельні реліквії: частина 2".

Також це другий фільм за рік та шостий за час пандемії, який перевищив позначку в один мільярд доларів, після "Людина-павук: Додому шляху нема", "Топ Ґан: Меверік", "Світ Юрського періоду: Домініон" та "Аватар: Шлях води".