Барселона планує підвищити туристичний збір для пасажирів круїзних лайнерів
Фото: Ingo Joseph / Pexels

Влада Барселони (Іспанія) заявила про намір підвищити туристичний збір для пасажирів круїзних лайнерів, які зупиняються в місті менш ніж на 12 годин. Про це повідомило агентство Reuters із посиланням на інтерв’ю мера Барселони Хауме Коллбоні газеті El Pais. 

Цікаво про здоровий спосіб життя на YouTube-каналі LIGA Life

Наразі туристичний податок для пасажирів круїзних лайнерів становить 7 євро (7,61 долара) на день. На скільки його планують підвищити, поки невідомо. Втім, зазначив Коллбоні, місто збирається "суттєво збільшити податок".

"У випадку пасажирів круїзних лайнерів, які зупиняються менш ніж на 12 годин, ми спостерігаємо інтенсивне використання громадського простору без жодної користі для міста, створення відчуття окупації та перенасиченості", — пояснив мер. 

Наразі Барселона є найбільш відвідуваним містом Іспанії. Щороку сюди приїжджають близько 32 млн осіб, багато з яких прибувають на круїзних лайнерах. Тож міська влада вважає, що саме шляхом туристичного збору, а не за кошти місцевих платників податків можна фінансувати локальні проєкти на кшталт кондиціонування шкіл. Утім, цю пропозицію необхідно ще узгодити з регіональним урядом Каталонії.