Барселона створила цифрового двійника для реалізації концепту "15-хвилинного міста”
Фото: Unsplash

Барселону досліджуватимуть за допомогою її цифрового двійника Digital Twin. Про це повідомляє Barcelona Supercomputing Center.

Це потрібно, щоб спроєктувати й втілити в Барселоні концепт "15-хвилинного міста", коли будь-які міські сервіси та локації розташовані у пішій доступності.

Фото: Barcelona Supercomputing Center
Фото: Barcelona Supercomputing Center

Для цього створили онлайн-платформу. Перевага Digital Twins, як порівняти з попередніми підходами до аналітики та візуалізації даних, в тому, що вона дозволяє інтегрувати дані з багатьох джерел у режимі реального часу та оцінювати різні міські сценарії.

Розробка цих інструментів допомагає ефективніше адмініструвати ресурси. Наприклад, це дозволяє перевірити, які квартали опиняться у десяти хвилинах пішки від станцій двох нових ліній метро ще перед проєктуванням.

Також, завдяки цифровим симуляціям можна дізнатися, як змінилася доступність бібліотек Барселони після будівництва великої сучасної бібліотеки Маркеса або переглянути розташування пунктів заряджання електромобілів, велопаркування чи лікарні.

Фото: Barcelona Supercomputing Center
Фото: Barcelona Supercomputing Center

За допомогою тестування різних адміністративних варіантів на цифровій платформі можна передбачити результати та уникнути, ймовірних, помилок. Таким чином міська рада Барселони ухвалюватиме найбільш правильні рішення для містян.