Барселонська опера найняла "інтимну" режисерку, щоб контролювати пристрасні сцени
Фото: Reuters

Оперний театр Барселони найняв режисерку з інтиму, щоб переконатися, що всім виконавцям комфортно брати участь у пристрасних сценах. В Іспанії таке вперше, пише Reuters.

Цю вакансію було створено після того, як рух #MeToo сколихнув кіноіндустрію, а також оперний світ звинуваченнями в сексуальних домаганнях.

Режисерка з інтиму Іта О'Браєн буде спостерігати за адаптованою п'єсою Вільяма Шекспіра "Антоній і Клеопатра", яку зіграють в оперному театрі Gran Teatre del Liceu у Барселоні 28 жовтня.

О’Браєн раніше консультувала HBO та Netflix щодо інтимних сцен, у неї 40-річний досвід акторської майстерності та роботи в музичному театрі.

Режисерка зазначила, що історично склалося так, що артисти приїжджали до міста лише за кілька днів до прем'єри, і не очікувалося, що вони обговорюватимуть інтимні сцени. "Без цього процесу домовленості та згоди люди ніяковіли, почували себе переслідуваними, абсолютно скривдженими", — додала О’Браєн.

Тепер на репетиціях режисерка з інтиму запрошуватиме виконавців "обійнятися", а потім обговорити, як вони сприймають доторки іншої людини, чи відчувають дискомфорт.

"Ми просимо виконавця розповісти про свої кордони, і це великий зсув у індустрії. Твоє "так" — це твоє "так", твоє "ні" — це твоє "ні", а "можливо" — це "ні", – зауважила Іта О'Браєн.

Фото: Reuters
Фото: Reuters

Під час нещодавньої репетиції О'Браєн перевіряла, чи комфортно меццо-сопрано Адріані Біньяні Леска, яка грає слугу Клеопатри Чарміан, цілувати іншу жінку в губи, а також контролювала сцени, у яких виконавиця ролі Антонія обіймає Клеопатру.

Інтимні режисери раніше брали участь у виробництві телевізійних шоу та опер у Сполучених Штатах і Великій Британії.