У Фінляндії суд зняв звинувачення у домаганнях, бо "закоханість не є злочином"
Фото: Anne Savin / Yle

У Фінляндії суд зняв звинувачення у сексуальних домаганнях із колишнього мера міста Ікаалінен, бо "закоханість не є злочином", пише фінській суспільний мовник Yle.

Колишній мер Юхані Толонен надіслав своїй підлеглій понад тисячу повідомлень, не пов'язаних із роботою, на більшість з яких вона не відповідала. А також написав кілька коментарів під фото працівниці на Facebook, в яких хвалив зовнішність жінки.

Зокрема, жінка стверджувала, що керівник торкався її сідниць, але суд не зміг це підтвердити. Толонен відкинув звинувачення у сексуальних домаганнях. Він зізнався, щоб був закоханий у жінку.

Суд зняв звинувачення у сексуальних домаганнях, пояснивши це тим, що "закоханість не є злочином". Водночас у листах не знайшли сексуального підтексту.

Проте колишнього мера міста Ікаалінен засудили до штрафу за порушення службових обов’язків і злочини щодо безпеки праці.

Толонен надіслав своїй підлеглій, яку вважав подругою, понад тисячу повідомлень, не пов’язаних із роботою. Повідомлення надсилалися в неробочий час, а також уночі. Те саме стосувалося і дзвінків. На більшість повідомлень жінка не відповідала. Через таку поведінку керівника працівниця була змушена піти на лікарняний.

Чоловіка засудили до виплати 30 "щоденних штрафів", з яких 1560 євро припадає на його дохід. Крім того, Толонен повинен виплатити жінці понад 5000 євро компенсації за психологічну шкоду і втрату заробітку, а також судові витрати жінки в розмірі 7000 євро.

Через судовий позов чоловік подав у відставку з посади міського голови.