Бенксі розкрив своє ймовірне імʼя в давньому інтервʼю – цей запис був раніше втрачений
Фото: The Art Newspaper

У раніше втраченому інтерв'ю BBC вуличний художник Бенксі підтверджує своє ім’я. Він представився Роббі, пише BBC.

На записі 2003 року репортер BBC Найджел Ренч запитує художника, чи його звуть "Роберт Бенкс", і артист відповідає: "Роббі". Інтерв'ю записали з нагоди відкриття шоу Бенксі "Війна за територію" у Лондоні, тоді йому було 20 років.

Відредагована версія вийшла в ефір радіопрограми BBC, проте використали не весь матеріал. Через багато років журналіст слухав подкаст "Історія Бенксі" і захотів відновити повне інтерв’ю.

Також у тому записі Бенксі порівнює свій підхід до мистецтва, а саме швидке створення таємних графіті, з розігріванням їжі в мікрохвильовці. На питання ведучого про вандалізм він зауважує, що "він тут не для того, щоб перепрошувати", і радить усім розважатися й за бажанням позбуватися або зафарбовувати його роботи.

Бенксі — псевдонім відомого англійського вуличного художника графіті, політичного активіста та режисера, особа котрого не встановлена. Навколо його біографії та справжнього імені точиться багато суперечок.

У листопаді 2022 року Бенксі підтвердив, що створив сім графіті в різних місцях України, зокрема в Києві, Ірпені та Бородянці.