Біля узбережжя Сінгапуру стався розлив нафти, який загрожує морському заповіднику
Фото: REUTERS/Edgar Su

Розлив нафти, який стався 14 червня, на півдні Сінгапуру поширився на інші райони узбережжя острова і загрожує морському заповіднику. Про це повідомляє Reuters.

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

Нафта потрапила у води Сінгапуру після того, як у південному порту Пасір-Панджанг земленосний снаряд під прапором Нідерландів зіткнувся зі стаціонарним бункеровозом під прапором Сінгапуру.

Влада заявила, що судно більше не стікає нафтою, але пізніше додала, що через припливну течію очищена нафта осіла вздовж берегової лінії, включно з островом Сентоса, природний заповідник Лабрадор, Південні острови, Південний пірс Марини і парк Східного узбережжя.

Нафтовий блиск також був помічений у водах, що оточують Морський парк Сестринських островів, морську природоохоронну територію площею 400 000 квадратних метрів.

Ендрю Діксон, який керує екологічно чистим курортом менш ніж за годину їзди від Сінгапуру, сказав, що нафтові розливи такого масштабу трапляються рідко і влада повинна запровадити жорсткі покарання за подібні речі.

"Це просто злочин", – додав він.

Сінгапур є світовим центром судноплавства. Вплив розливу нафти на навколишнє середовище залишається незрозумілим, але місцева газета The Straits Times повідомила, що рибалки були попереджені про різке збільшення кількості загиблої риби протягом наступних кількох днів.