Більше, ніж очікували. Кількість підписників Netflix перевищила 277 млн
Фото: Unsplash

Netflix звітував про фінансові результати у другому кварталі 2024 року. За цей період загальна кількість передплатників стримінгової платформи зросла на 8,5 млн до 277,65 млн, пише Variety

Цікаво про здоровий спосіб життя на YouTube-каналі LIGA Life

Показники компанії виявилися значно кращими, ніж очікували на Волл-стріт. Наприклад, чистий прибуток Netflix у другому кварталі 2024 року зріс майже до $2,15 млрд, що на 44,3% більше у порівнянні з другим кварталом 2023-го. Дохід зріс на 16,7% з $8,19 млрд до $9,56 млрд (тоді як на Волл-стріт очікували $9,53 млрд). 

Кількість передплатників Netflix, у порівнянні з другим кварталом 2023 року, збільшилася на понад 39 млн, або 16,4%, до 277,65 млн. Зокрема, на 34% зросла кількість підписників, які обрали для себе тариф із рекламою. 

Довідка
У липні 2023 року Netflix скасував тарифний план Basic без реклами для нових користувачів із Великої Британії та США. А в січні 2024-го компанія заявила, що планує відмовитися від базового плану ще в кількох країнах, де доступний тариф із рекламою. На початку липня користувачі почали отримувати повідомлення з пропозицією обрати нову передплату, оскільки тариф без реклами діяв лише до 13 липня. Передплатникам довелося обирати: або дешевший тариф із підтримкою реклами, або дорожчі, але без реклами.

Видання New York Post пише, що хоч приріст передплатників Netflix і перевищив прогнози аналітиків про 5 мільйонів нових підписників, компанія випустила обережні рекомендації на третій квартал і заявила, що рекламний бізнес не стане основним рушієм зростання доходів принаймні до 2026 року.

Саме видання пов’язує зростання кількості передплатників стримінгової платформи з обмеженням обміну паролями та популярністю таких серіалів, як "Бріджертони", "Оленя" та стендап-шоу "Просмаження Тома Брейді".