Понад три тисячі дерев і два мільйони квітів було висаджено у Києві з початку 2024 року
Фото: Київзеленбуд

З початку 2024 року у Києві висадили понад три тисячі дерев, 30 тисяч кущів і майже два мільйони квітів. Також у столиці вже 17 локацій є декоративними луками. Про це повідомив голова Київзеленбуду Юрій Бахмат.

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

За його словами, серед дерев озеленювачі надали перевагу кленам, тополям, липам та платанам, які добре ростуть в умовах міста.

Фото: Київзеленбуд
Фото: Київзеленбуд

Також у 2023 році вперше розпочали збільшення біорізноманіття в столиці. Йдеться про ділянки без скошування трави та декоративні луки. Нині вже квітнуть 17 локацій з декоративними луками в кожному районі міста та 39 локацій, де вирішили не скошувати траву.

Фото: Київзеленбуд
Фото: Київзеленбуд

Юрій Бахмат також повідомив, що одним збільшенням біорізноманіття не обійшлось. У столиці також встановлюють екологічні парклети з елементами озеленення, розробляють дощові садки та проводять капітальні ремонти парків та зелених зон за всіма вимогами безбар'єрності.

Фото: Київзеленбуд
Фото: Київзеленбуд

"Для чого ми це робимо? Бо хочемо повернути тротуари киянам та створити зручні зелені куточки для відпочинку", – додав голова Київзеленбуду.

Також у цьому році у кожному районі столиці облаштували тематичні квітники, створені за мотивами робіт українських художників. Наприклад, у Солом’янському районі створили квіткове панно за мотивами картини Тараса Шевченка "Катерина", у Шевченківському районі, на Майдані Незалежності, — за мотивами картини української художниці Соні Делоне "Ритм".

За словами Юрія Бахмата, квіти для композицій були вирощені власними силами та у власних теплицях районних комунальних підприємств зеленого господарства. Серед видів рослин в основному це бегонія, сальвія, чорнобривці, агератум, колеус та інші.