На Київщині проведуть повну архітектурну трансформацію однієї зі зруйнованих шкіл: фото
Фото: Big City Lab

Одну зі шкіл у деокупованому селі Київської області, яку було пошкоджено внаслідок війни, повністю реконструюють і нададуть ґрунтовне переосмислення навчального простору. Фінансування з відбудови школи надасть Бельгія відповідно до меморандуму про співпрацю з МОН. Про це повідомляє МОН.

Цікаво про здоровий спосіб життя на YouTube-каналі LIGA Life

Реконструкцію школи затвердили на Міжнародній конференції з відновлення України URC2024, що відбулася 11–12 червня в Берліні. Фінансування відбудови навчального закладу в розмірі 4,8 млн євро надає Бельгія.

Фото: Big City Lab
Фото: Big City Lab

"Школа на Київщині є типовою школою форми "О", розташована у центрі села. Після трансформації вона матиме сучасний дизайн, укриття та зручні багатофункціональні простори для навчання й розвитку. Крім того, усі приміщення переобладнають за принципами безбар’єрності", – повідомляють у пресслужбі Міністерства освіти та науки України.

У школі зроблять не просто косметичний ремонт, а нададуть ґрунтовне переосмислення навчального простору.

Фото: Big City Lab
Фото: Big City Lab

Внутрішнє подвір'я школи зроблять простором для навчання та відпочинку на свіжому повітрі. У шкільних коридорах з’являться зручні місця для спілкування й усамітнення. 

Фото: Big City Lab
Фото: Big City Lab

Актовий зал зроблять повністю відкритим для зустрічі з однокласниками, це також місце, де будуть проводити всілякі заходи.

Також тут побудують спортивні майданчики, майстерні, кабінети для занять музикою чи малюванням, які зможуть використовувати жителі села після закінчення уроків. 

Фото: Big City Lab
Фото: Big City Lab

Попри відновлення школи в Київській області за участю бельгійської сторони відбудеться реконструкція низки інших освітніх закладів у різних регіонах України на суму понад 21 млн євро.