Британський Vogue присвятив новий випуск людям з інвалідністю та інклюзивності — фото
Фото: British Vogue

Британський Vogue представив п’ять обкладинок травневого номера, героїнями стали активістка, моделі й акторка з фізичними вадами.

Героїнями обкладинок стали акторка Сельма Блер, якій у 45 років діагностували розсіяний склероз.

Фото: British Vogue
Фото: British Vogue

Шинед Берк — ірландська письменниця з ахондроплазією (карликовість), пані академік і активістка, що опікується проблемами людей з інвалідністю.

Фото: British Vogue
Фото: British Vogue

Аарон Роуз Філіп — трансгендерна модель з ДЦП. У 2018 році вона стала першою у світі темношкірою трансгендерною моделлю та моделлю з фізичними вадами, яка представляє модельну агенцію, бере участь у фотосесіях і рекламних кампаніях брендів високої моди. У 2021 році вона дебютувала на показі Moschino, ставши першою у світі моделлю на інвалідному візку.

Фото: British Vogue
Фото: British Vogue

Еллі Гольдштейн — модель із синдромом Дауна. Її модельна кар'єра розпочалась у 15 років. Гольдштейн — стала першою моделлю з інвалідністю, яка представляє бренд Gucci й рекламує їхні косметичні продукти.

Фото: British Vogue
Фото: British Vogue

Джастіна Майлз — сурдоперекладачка, що перекладала жестовою мовою пісні Ріанни під час виступу на Суперкубку, у два роки їй діагностували часткову глухоту.

Фото: British Vogue
Фото: British Vogue

У новому номері розповідається про те, як індустрія моди може підвищити інклюзивність і зробити кращі умови для людей з обмеженими можливостями.

Журнал також працював із Королівським національним інститутом сліпих Великої Британії, щоб підготувати версію номера шрифтом Брайля, яка буде доступна в цифровому та звуковому варіанті з 5 травня.

Головний редактор Едвард Еннінфул зазначив, що завдяки цьому випуску журналу вони з командою змогли розв'язати власні проблеми доступності — у редакції переглянули доступність до ліфтів та рамп у фотостудіях у Лондоні. А також додали функцію альтернативного тексту на свій вебсайт і в соціальні мережі й покращили якість аудіоопису у відео.