Що найбільше турбує покоління Z і міленіалів у 2023 році — дослідження
Фото: Unsplash

Міленіали та покоління Z у 2023 році найбільше турбуються про своє майбутнє, фінанси, зміни клімату, баланс роботи та особистого життя, а також психічне здоров’я. Про це йдеться в опитуванні Deloitte Gen Z і Millennial Survey.

Фото: Deloitte Gen Z and Millennial Survey
Фото: Deloitte Gen Z and Millennial Survey

"Покоління Z і міленіали стикаються з унікальним поєднанням викликів у ключовий момент свого життя. Для роботодавців вкрай важливо розуміти ці покоління та продовжувати рухатися вперед у вирішенні завдань, які для них найбільш важливі", — каже Мішель Пармелі, заступник генерального директора Deloitte Global і директор із персоналу та цілей.

Опитування Deloitte свідчить, що робота займає центральне місце в формуванні ідентичності, так відповіли 49% представників покоління Z і 62% міленіалів. Основний елемент, який ці покоління шукають під час вибору роботи — це баланс між робою та особистим життям.

Згідно з даними, у покоління Z і міленіалів зріс інтерес до роботи на неповний робочий день, скороченого чотириденного робочого тижня, гнучкого графіка та гібридного формату роботи.

Фото: Deloitte Gen Z and Millennial Survey
Фото: Deloitte Gen Z and Millennial Survey

Три чверті респондентів заявили, що шукали б нову роботу, якби роботодавець попросив їх працювати на місці повний робочий день.

Зокрема, респонденти назвали вартість життя головною проблемою: 35% представників покоління Z і 42% міленіалів сказали, що ця тема найбільше викликає занепокоєння. Перспектива безробіття зросла на два пункти для покоління Z проти минулого року і тепер є другою найбільшою проблемою.

Згідно з опитуванням, майже половина представників покоління Z і міленіалів відчувають стрес весь час або більшу частину часу. Зазначається, що рівень стресу був вищим серед жінок, ЛГБТ+ респондентів, етнічних меншин та людей з обмеженими можливостями.

Фото: Deloitte Gen Z and Millennial Survey
Фото: Deloitte Gen Z and Millennial Survey

В опитуванні взяли участь понад 22 000 респондентів покоління Z і міленіалів у 44 країнах.

Міленіали або Покоління Y — покоління, до якого зазвичай заведено відносити людей, які народилися у період із 1981 до 1996 року.

Покоління Z — це термін, що застосовується до людей, які народилися у період із 1996 до 2010 року.