Дитячий майданчик сконструювали з морського контейнера — фото
Фото: Олександра Сладкова

У львівському просторі для внутрішньо переміщених українців Urban Camp встановили дитячий майданчик, сконструйований з морського контейнера. Про це повідомила керівниця управління екології та природних ресурсів департаменту містобудування ЛМР Олександра Сладкова.

За словами Сладкової, комерційна вартість майданчика складає 25 000 євро.

Фото: Олександра Сладкова
Фото: Олександра Сладкова

Проєкт реалізували коштом німецької неурядової організації KuKuk Kultur у партнерстві з всеукраїнською платформою вуличних культур Street Culture.

Ігровий контейнер замовляли та збирали у Німеччині, пошуком місця та власне встановленням займалася українська сторона. За словами організаторів, вони планують розмістити ще один такий ігровий майданчик у спальному районі Харкова, що постраждав від російських обстрілів.

Доступ до ігрових просторів буде вільним для всіх відвідувачів.

Фото: Олександра Сладкова
Фото: Олександра Сладкова
Фото: Олександра Сладкова
Фото: Олександра Сладкова

Ідея створити дитячі майданчики на територіях, що постраждали через епідемії, природні катаклізми або військову агресію, виникла в німецьких благодійників як рефлексія на Югославські війни. На думку авторів проєкту, майбутнє світу повністю залежить від психічного здоровʼя дітей. Тому дуже важливо забезпечити малюків приємним і безпечним ігровим середовищем, незалежно від того, де проходить їхнє дитинство.

За понад 15 років своєї діяльності KuKuk Kultur встановили дитячі майданчики на Близькому сході, у Македонії, Молдові, Непалі, Лівані, Бразилії та інших країнах.