Девіду Копперфілду висунули звинувачення щодо сексуального домагання 16 жінок
Фото: EPA

Американському ілюзіоністу Девіду Копперфілду висунули звинувачення у сексуальних домаганнях та неприйнятній поведінці 16 жінок у період з кінця 1980-х до 2014 року. Про це повідомляє The Guardian.

Долучайтесь до нас на Facebook та беріть участь в дискусіях

Деякі з жінок стверджують, що були неповнолітніми на момент домагань фокусника та мали лише 15 років. Три постраждалі запевняють, що Копперфілд підсипав їм наркотики перед тим, як вступити в статевий зв’язок. Жінки стверджують, що не дали б на це згоди, якби не перебували під дією наркотичних речовин.

Відповідаючи на запитання про звинувачення, Копперфілд заперечував будь-які правопорушення.

У письмових відповідях його адвокати повідомили виданню The Guardian, що він "ніколи не поводився неналежним чином ні з ким, не кажучи вже про неповнолітніх". Вони заявили, що Копперфілд є прихильником руху #MeToo, який заохочує жінок розповідати свої історії про ймовірні випадки насильства.

За словами адвокатів, раніше проти Копперфілда було висунуто "численні неправдиві звинувачення".

Одна з жінок, Брітні Льюїс, ще у 2018 році публічно заявила, що Копперфілд підсипав їй наркотики й домагався її ще у 1988 році. На той час жінці було 17 років.

Крім того, Копперфілда звинувачують у неприйнятній поведінці під час живих виступів. Феллон Торнтон стверджує, що фокусник стиснув її груди під час виступу в січні 2014 року в казино-готелі MGM Grand. Поліція Лас-Вегаса закрила цю справу через "недостатню кількість доказів".

Також Девід Копперфілд опинився під пильною увагою преси через зв'язок з Джеффрі Епштейном – американським мільйонером, засудженим за торгівлю неповнолітніми.

У жовтні 2023 року Копперфілд оголосив про співпрацю з міжнародною благодійною організацією Save the Children для проведення трюку зі "зникненням Місяця", запланованого на лютий 2024 року. Однак партнерство розірвали на початку січня після розсекречення документів, пов'язаних з Епштейном.

Адвокати Копперфілда заявили, що він дуже серйозно ставиться до "необґрунтованих нападів" на свою репутацію і сподівається, що його партнерство з Save the Children продовжиться в майбутньому.

Вони додали, що їхній клієнт ніколи не був звинувачений у скоєнні злочину.