Київський дизайнер розробив новий шрифт для назви станції метро "Площа Українських Героїв"
Фото: Богдан Гдаль

Київський дизайнер Богдан Гдаль розробив новий шрифт для назви станції метро "Площа Українських Героїв", яка раніше мала назву "Площа Льва Толстого".

"Головним моїм викликом стало зробити так, щоб стиль архітектури станції, який зовсім не має нічого українського за духом, через дизайн літер та додаткових графічних акцентів отримав такий настрій", — написав дизайнер на своєму сайті.

Фото: Богдан Гдаль
Фото: Богдан Гдаль

Український дух у самих літерах дизайнер вирішив передати через дві складові: оригінальні історичні форми деяких літер, та стиль із початку 20 століття епохи Нарбута і Кричевського.

"Літера Щ має центральний хвостик замість бокового. Це наголос на давнину, бо це історична форма літери, яка лише відносно недавно отримала звичний для нас вигляд. Плюс, у цій літері закладається натяк на державний герб, який перегукується з теперішньою емблемою ЗСУ, що нанесена на шеврони воїнів", — зазначає дизайнер.

Проте у синьої гілки метро є так званий фірмовий шрифт — геометричний гротеск, який використано на "Героїв Дніпра", "Мінській", "Тараса Шевченка".

Фото: Богдан Гдаль
Фото: Богдан Гдаль

Однак дизайнер зазначає, що цей шрифт не підходить для цієї станції. Оскільки вона "не має гострих кутів, строгих ліній, "Площа Українських Героїв" витончена зі своїми латунними ліхтарями й круглими мармуровими арками. І вимагає такої ж витонченості від стилю напису".