Дизайнери представили нові варіанти для оформлення назви станції "Звіринецька" — фото
Фото: Олександр Колодько

Українські дизайнери Тимур Джафаров, Олександр Колодько та співвласник дизайнерської агенції "Підвал 42" Олександр Біленко розробили свої варіанти дизайну для нової назви метро "Дружби Народів" — "Звіринецька".

Цікаво про здоровий спосіб життя на YouTube-каналі LIGA Life

Першим свою пропозицію показав графічний дизайнер Богдан Гдаль. Надпис розробили на основі настінних розписів Трапезної церкви Києво-Печерської лаври, пояснював автор.

Фото: Богдан Гдаль
Фото: Богдан Гдаль

У відповідь дизайнер Тимур Джафаров, який наразі перебуває у лавах ЗСУ, разом із другом також запропонували свій варіант. Автор ескізу каже, що "не може розлюбити літери з Дружби Народів".

Зокрема, він закликав зберегти "модерністську в'язь", яку використали для старої назви станції "Дружби Народів". Напис на колійній стіні — це елемент архітектури станції, додав Тимур.

Фото: Тимур Джафаров
Фото: Тимур Джафаров

Олександр Колодько надихнувся ідеєю Джафарова та створив свій варіант адаптування назви у тому самому стилі, який заклали архітектори в проєкт станції (М. Альошкін, А. Крушинський).

Фото: Олександр Колодько
Фото: Олександр Колодько
Фото: Олександр Колодько
Фото: Олександр Колодько

"На мою думку, це не випадок, який потребує переосмислення чи перероблення, навпаки — це одна з речей, яку варто зберегти, бо це гарний приклад модернізму та відображення свого часу. Так само як потребують збереження будівлі Квітів України чи унікальна будівля автобусного парку №7", — додав Колодько.

Шрифтовий дизайнер Дмитро Растворцев, коментуючи напрацювання Колодька, вніс свої правки. У результаті Колодько оновив варіант з коментарями іншого фахівця.

Фото: Олександр Колодько
Фото: Олександр Колодько

Олександр Біленко, директор та співвласник дизайнерської компанії "Підвал 42" запропонував концепцію диджиталізації назви станції метро "Звіринецька".

"Замість статики робимо динаміку. Показуємо час до прибуття, можемо показати наступні станції. Можемо показати, чи можна буде пересісти на інші гілки метро, якщо сісти в потяг – власне, ніяких обмежень, тільки наша фантазія", — написав Біленко.