Документальний фільм про Бучу та інтерв'ю з Зеленським отримали премію "Еммі-2023"
Кадр з фільму "Україна: Материнська війна"

27 вересня у Нью-Йорку відбулася церемонія оголошення переможців 44-ї щорічної премії Emmy Awards за найкращі новинні й документальні телепрограми. Серед переможців — документальний фільм про Бучу та інтерв'ю з президентом України Володимиром Зеленським.

Документальний фільм "Загублені душі Бучі" переміг у номінації "Найкращий сценарій: новини" про масове поховання під церквою в Бучі. Він вийшов на CBS News.

"Документальний фільм про масову могилу під церквою в Бучі. Це про тих, чиї тіла там знайшли мертвими, про тих, хто їх любив і досі любить. А також про тих, хто повертав гідність вбитим. У фільмі я була field producer… Уся наша робота – служіння. Герої – ті, які відкривали своє скалічене серце, аби світ знав правду", — розповіла продюсерка Софія Кочмар-Тимошенко.

У номінації "Найкраща новинна програма" перемогла програма "Битва за Бучу та Ірпінь", що вийшла на британському каналі Sky News 5 березня 2022 року.

Український журналіст Азад Сафаров розповів, що півтора року працює зі Sky News як продюсер в Україні.

"Пишаюсь тим, що за цей період ми встигли показати світові дуже багато історій про сильних, хоробрих і неймовірних українців. Про військових, волонтерів, цивільних, батьків і дітей, жінок і чоловіків, про полонених і звільнених", — написав Сафаров. Він зазначив, що матеріал Sky News обрали з-поміж 2600 заявок медіа з усього світу і 4 номінантів-фіналістів.

Документальний фільм "Україна: материнська війна" (NBC News) відзначили у номінації "Видатний новинний спецпроєкт". 60-хвилинний спеціальний фільм розповідає про життя п’яти українських жінок, кожна з яких вижила і воює по-своєму.

У номінації "Найкраще висвітлення поточних справ" нагородили програму "Поза мережею — Українські воєнні щоденники" каналу TRT WORLD.

У категорії "Найкраще змонтоване інтерв'ю" перемогло інтерв'ю "Президент Зеленський", що вийшло в програмі 60 Minutes на CBS.

А також команда CNN Worldwide отримала "Еммі" у категорії "Найкраще висвітлення актуальних новин у прямому ефірі" за висвітлення вторгнення Росії в Україну.

"Еммі" в галузі новин і документалістики (News & Documentary Emmy Awards) є частиною нагород "Еммі" за художні та технічні заслуги в американській телевізійній індустрії. Її вручають з 1980 року.