Доньці Елвіса Преслі не сподобалося, як зобразили її батька у фільмі "Прісцилла"
Кадр з фільму

Перед своєю смертю на початку цього року співачка Ліза Марі Преслі — донька Елвіса Преслі — розкритикувала зображення її батька у новому байопіку від режисерки Софії Копполи "Прісцилла", повідомило видання Variety.

В електронних листах Лізи Марі, доступ до яких ексклюзивно отримало видання Variety, співачка просила Копполу "переглянути бачення персонажа, щоб позбавити його родину публічної ганьби".

"Мій батько виглядає як хижак і маніпулятор. Як донька, я не побачила в цьому персонажі свого батька. Я прочитала сценарій і не побачила в ньому відображення того, як моя мама сприймала батька. Я лише бачу ваш приголомшливо мстивий і презирливий погляд, і я не розумію, чому", — написала Преслі в одному зі своїх повідомлень. Обидва були надіслані у вересні минулого року з інтервалом приблизно в чотири години.

У листах Преслі називала сценарій "приголомшливо мстивим і зневажливим" і просила утриматися від напруження її стосунків з матір'ю — героїнею фільму Прісциллою Преслі. А також "не привертати зайву увагу до живих онуків Елвіса Преслі, які досі переживають через втрату Бенджаміна Кіо, сина Лізи Марі Преслі, який скоїв суїцид 2020 року".

Донька додала, що публічно виступить проти фільму та своєї матері, виконавчої продюсерки стрічки, якщо її прохання проігнорують.

Сама Коппола у відповідь на електронні листи Лізи Марі Преслі написала: "Сподіваюся, що коли ви побачите фінальну версію фільму, ви сприймете його по-іншому і зрозумієте, що я віддаю шану вашій матері та представляю вашого батька з чуйністю".

Посилаючись на джерело, близьке до команди фільму, Variety пише, що Ліза Марі Преслі ймовірно бачила ранній варіант сценарію, який до початку знімання в жовтні 2022 року "урізали приблизно на 10 сторінок". Інсайдер додав, що фільм базувався виключно на мемуарах Прісцилли Преслі "Елвіс і я", а Коппола також намагалася "пом’якшити" деякі елементи книги, "які могли б шокувати сучасну аудиторію".

За словами інсайдера, мета Копполи полягала в тому, щоб розповісти історію кохання, а головною темою фільму було намагання Прісцилли адаптуватися до життя зі світовою суперзіркою.

Ліза Марі Преслі померла в січні 2023 року. Причиною стала зупинка серця, викликана ускладненнями після операції зі зменшення шлунка, яку співачка перенесла кілька років тому.

"Прісцилла" — американська біографічна драма 2023 року, заснована на мемуарах 1985 року "Елвіс і я" Прісцилли Преслі. Він розповідає про життя Прісцилли (роль якої виконує Кейлі Спейні) та її стосунки з Елвісом Преслі (Джейкоб Елорді).

Фільм викликав дискусії серед критиків і глядачів через залицяння Елвіса та Прісцилли, яке почалося в Німеччині в 1959 році, коли Прісциллі було 14 років, а Елвісу — 24.