Експеримент у Токіо: вбиральня, яка слугуватиме місцем для зустрічей — фото
Фото: Satoshi Nagare

У японському Токіо створили вбиральню, яку можна використовувати як виставковий простір, кінотеатр, інформаційний центр, кіоск або місце зустрічі, пише Deezen.

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

Дизайн проєкту розробив професор Токійського університету Майлз Пеннінгтон. Туалети розташовані навколо великої критої зони, яку дизайнери створили як багатофункціональний простір.

Фото: Satoshi Nagare
Фото: Satoshi Nagare

У новому просторі можна влаштовувати кінопокази: проєктор встановлюють під стелею, а у ролі екрана слугуватимуть білі стіни, які також зручні для експозиції творів мистецтва.

Тут також передбачена мобільна система сидінь — це вбудовані в підлогу конструкції, висоту яких можна регулювати й кріпити до них дерев’яні лави.

Фото: Satoshi Nagare
Фото: Satoshi Nagare

Навколо критого простору команда створила три трикутні конструкції, які містять туалети. Чоловічий туалет розташовано в правому трикутнику, а кабінки унісекс, серед яких є місця для переодягання, розмістили ліворуч і ззаду.

Фото: Satoshi Nagare
Фото: Satoshi Nagare

Убиральню з громадським простором створили в межах проєкту Tokyo Toilet від організації Nippon Foundation: загалом за проєктом в Токіо побудують 17 громадських туалетів. Серед авторів — лауреати Прітцкерівської архітектурної премії Сігеру Бан, Фуміхіко Макі, Тадао Андо.