Експеримент у Токіо: вбиральня, яка слугуватиме місцем для зустрічей — фото
Фото: Satoshi Nagare

У японському Токіо створили вбиральню, яку можна використовувати як виставковий простір, кінотеатр, інформаційний центр, кіоск або місце зустрічі, пише Deezen.

Дизайн проєкту розробив професор Токійського університету Майлз Пеннінгтон. Туалети розташовані навколо великої критої зони, яку дизайнери створили як багатофункціональний простір.

Фото: Satoshi Nagare
Фото: Satoshi Nagare

У новому просторі можна влаштовувати кінопокази: проєктор встановлюють під стелею, а у ролі екрана слугуватимуть білі стіни, які також зручні для експозиції творів мистецтва.

Тут також передбачена мобільна система сидінь — це вбудовані в підлогу конструкції, висоту яких можна регулювати й кріпити до них дерев’яні лави.

Фото: Satoshi Nagare
Фото: Satoshi Nagare

Навколо критого простору команда створила три трикутні конструкції, які містять туалети. Чоловічий туалет розташовано в правому трикутнику, а кабінки унісекс, серед яких є місця для переодягання, розмістили ліворуч і ззаду.

Фото: Satoshi Nagare
Фото: Satoshi Nagare

Убиральню з громадським простором створили в межах проєкту Tokyo Toilet від організації Nippon Foundation: загалом за проєктом в Токіо побудують 17 громадських туалетів. Серед авторів — лауреати Прітцкерівської архітектурної премії Сігеру Бан, Фуміхіко Макі, Тадао Андо.