"Епоха минула": у Пекіні більше не вимагатимуть носити маски в метро
Фото: Reuters

У Пекіні скасували вимогу про обовʼязкове носіння маски у метро, що діяла три роки, пише Reuters.

Співробітники однієї зі станцій метро вже зняли знаки, які нагадували людям про необхідність закривати обличчя, за даними Beijing Daily.

Напередодні використання масок у громадському транспорті перестало бути обовʼязковим на всій території Китаю. Користувачі соцмереж порівнюють зняття обмежень із "завершенням епохи", зазначає видання.

Крім громадського транспорту, маски наразі є необов'язковими у супермаркетах, кінотеатрах та інших закритих приміщеннях з великим скупченням людей.

Водночас маски залишаються обов'язковими, якщо у людини позитивний результат тесту на COVID-19 або підозрілі симптоми; під час локальних спалахів, а також у медичних установах та будинках для людей похилого віку.

Згідно з даними ВООЗ, у Китайському центрі контролю та профілактики захворювань заявляють, що пандемія наближається до кінця.

Обмеження, повʼязані з COVID-19, Китай почав скасовувати ще у грудні 2022 року. Станом на початок квітня захворюваність у країні дещо зросла, однак новий великий спалах називають малоймовірним.