Ще 57 українців, постраждалих від війни евакуювали на лікування за кордон — МОЗ
Фото: Верховна Рада України

На спеціалізоване лікування та реабілітацію за кордон евакуйовано ще 57 постраждалих від війни українців. Про це повідомило Міністерство охорони здоров'я України.

Зокрема, завдяки співпраці МОЗ та Єврокомісії 19 українців евакуювали на спеціалізоване лікування до клінік Хорватії. Це був перший досвід співпраці щодо медевакуації до цієї країни.

Ще 38 громадян України були транспортовані до Польщі на Канадську фундацію, де лікарі з Канади разом з командою оперують українських військових і цивільних та надають потрібну медичну допомогу постраждалим.

У відомстві додали, що доправлення на лікування за кордон постраждалих від війни українців здійснюється практично щодня. Евакуюють дорослих і дітей з комбінованими пораненнями, опіками, мінно-вибуховими травмами та іншими тяжкими захворюваннями, від яких наразі лікувати в Україні складно.

Пацієнтів супроводжують родичі або близькі, враховуючи потребу у сторонній допомозі та підтримці через важкий стан, а також у подальшому післяопераційному догляді.

"Спочатку міжнародні партнери у взаємодії зі службою екстреної медичної допомоги МОЗ забезпечують транспортування пацієнтів від лікарні у прифронтовій території через львівський медичний хаб до аеродрому у Польщі. А далі естафету підхоплюють повітряні госпіталі чи спеціальний авіатранспорт, якими транспортують українців в країни Європи для спеціалізованого лікування та подальшої реабілітації", — йдеться у повідомленні.