Євген Клопотенко проведе другий гастрономічний pop-up на Житньому ринку: що там буде
Фото: Житній ринок / Facebook

Євген Клопотенко вдруге збере фермерів, крафтових виробників та зірок на гастрономічному pop-up "Кий. ШЕФ. Хорив" на Житньому ринку. Подія відбудеться 7-8 жовтня.

Захід має на меті повернути життя на Житній ринок, зробити його активним центром гастрономічного та культурного життя столиці. "Житній має стати майданчиком з комфортними місцями для українських виробників та фермерів, а також простором з якісною українською їжею", — наголошує Євген Клопотенко.

На гостей події очікують:

  • фермери та крафтові виробники з усієї України;
  • точки з їжею та напоями — як на сучасних європейських ринках;
  • алея зірок — готують та пригощають відомі українці, а гроші йдуть на благодійність;
  • імпровізована гастрономічна сцена із зірковими кулінарними батлами;
  • музичні виступи;
  • освітня зона від української асоціації спільнот міжнародного руху Slow Food.

Серед зіркових гостей заходу — Василь Байдак, Валерій Харчишин, Аня Трінчер, Віталій Гордієнко, Анатолій Анатоліч, тріо "Різні", Марта Адамчук, Діана Глостер, Рома Міщеряков, Сергій Іванов, команда "Сніданку з 1+1", Соня Морозюк, Христина Шишпор, Лєра Товстолєс та багато інших.

Гастрономічний pop-up від Євгена Клопотенка є благодійним — прибуток буде передано на відродження Житнього ринку, а також благодійному фонду бригади спецпризначення "Азов" для придбання дронів.

Перший гастрономічний pop-up на Житньому ринку пройшов 8-9 липня 2023 року та зібрав понад 6000 киян та гостей міста. На ньому вдалося зібрати 700 000 грн, половину з яких було відкладено до фонду реновації Житнього, а 350 000 грн передано "Благодійному фонду Сергія Притули".

Наприкінці травня команда шеф-кухаря Євгена Клопотенка ініціювала велике прибирання Житнього й очистила територію навколо нього. В результаті великої толоки на ринку було очищено більше ніж 3000 квадратних метрів будівлі.