Клопотенко відкрив новий заклад у Києві "Полтава" з книшем Котляревського та білим борщем
Фото: 'Полтава'

Шеф-кухар Євген Клопотенко і співзасновниця компанії "Нова Пошта" Інна Поперешнюк відкрили у Києві бістро сучасної української гастрономії "Полтава".

Заклад розташований у колишньому приміщенні заводу "Арсенал" (вул. Князів Острозьких, 8). Головна місія бістро — розвіяти стереотип, що українська кухня – це лише домашні страви без натяку на креативність та сучасність.

"Полтавщина — це місце, де в кожній п’ятій хаті знають все про українські смаки та продукти: що таке шпундра, верещака та як готувати буряковий квас. І мені дуже хочеться, щоб ці знання були у всіх нас. Особливо у молоді. А українська кухня ставала сучасною, трендовою та щоденною. Для цього ми і створили "Полтаву" в серці столиці. Певен, вона стане для українців осередком класної та сенсової кухні. Де українські страви — герої нової гастрономічної поеми", — коментує відкриття Євген Клопотенко.

Фото: 'Полтава'
Фото: 'Полтава'

У меню страви виключно із локальних продуктів, що поєднують у собі самобутні полтавські рецепти та сучасні техніки. Формат закладу передбачає швидку, доступну їжу на щодень. Тут можна спробувати картопляний книш Котляревського, миргородське сало, галушки, закуски з фермерських овочів, банош і білий борщ.

До страв команда бістро пропонує тематичні коктейлі, традиційні настоянки, натуральні вина та безалкогольні напої.

Фото: 'Полтава'
Фото: 'Полтава'

Дизайн закладу розробили архітектори QQ BURO. Команда надихалася традиційними полтавськими атрибутами. У приміщенні використали поєднання червоного та зеленого кольорів, які можна помітити на гербі Полтавщини. Інтер’єр оздобили автентичними деталями: глиняними горщиками та опішнянською керамікою.

Фото: 'Полтава'
Фото: 'Полтава'