На Житньому ринку провели толоку – там Клопотенко хоче створити гастрономічний хаб
Фото: КМДА

28 травня команда шеф-кухаря Євгена Клопотенка ініціювала велике прибирання Житнього ринку й очистила територію навколо нього.

Мета — оновити простір найдавнішого ринку столиці та зробити його активним центром гастрономічного життя міста.

Прибирання на Житньому провели у два етапи. На першому — 15 кваліфікованих клінерів відмили опорні колони, здійснили глибоке чищення підлоги та видалили весь бруд з огородження антресолі.

Фото: КМДА
Фото: КМДА

На другому етапі команди проєктів Євгена Клопотенка та ресторану "100 років тому перед" разом з представниками КП "Житній ринок" та олімпійським чемпіоном Олегом Верняєвим пофарбували стіни та сходи критого ринку, а також провели дрібні ремонтні роботи й вивезли сміття з території Житнього.

Фото: КМДА
Фото: КМДА

За словами Євгена Клопотенка, організована толока — лише початок майбутнього масштабного проєкту з перетворення Житнього ринку на потужний гастрономічний і культурний хаб. Ресторатор планує тут об’єднати найкращих українських шефів та систематично знайомити містян і гостей Києва зі смаками України.

Директор КП "Житній ринок" Євгеній Шевченко каже, що має амбітні плани щодо розвитку ринку. За його словами, наразі розроблений проєкт, який передбачає створення сучасного комфортного торговельного простору, де хочеться не тільки робити покупки, а й проводити час.

Фото: КМДА
Фото: КМДА

"Сьогодні Житній ринок критично потребує інвестицій, які призупинені через воєнний стан. Вдячні Євгену Клопотенку за ініціативу та громадянську позицію щодо розвитку ринку та міській владі, яка допомагає зберігати цей простір. Ми вже працюємо над тим, щоб проводити тут гастрономічні події та фестивалі. Це не тільки поверне життя на наш Житній, а й допоможе ринку триматися на плаву ", — коментує Шевченко.

Перший великий гастроівент у стінах Житнього ринку ініціатори планують провести вже влітку.