"Барбі" Ґрети Ґервіґ став найкасовішим фільмом, знятим жінкою-режисером
Фото: Warner Bros. Pictures

"Барбі" Ґрети Ґервіґ став найкасовішою кінострічкою, яку зняла жінка-режисер. За два тижні прокату фільм зібрав $850 млн, повідомляє Deadline.

Лише за перший тиждень прокату "Барбі" зібрав $337 млн у світовому прокаті. До кінця другого тижня касові збори перевищили $800 млн і станом на вівторок, 1 серпня, сягнули $850 млн.

Таким чином фільм Ґервіґ обійшов попереднього рекордсмена — стрічку "Диво-жінка" Петті Дженкінс 2017 року, який заробив $822,9 млн. 

Крім того, "Барбі" показав найкасовіший прем’єрний вікенд 2023 року, зібравши $182 млн, — стрічка обійшла попереднього рекордсмена "Брати Супер Маріо в кіно", який зібрав за перші вихідні $146 млн.

Зазначається, що "Барбі" наближається до касових зборів в $1 млрд. Ймовірно, фільм досягне цієї позначки до кінця тижня. Також стрічка має найбільші касові збори серед фільмів, знятих за мотивами іграшок. Окрім цього, це рекордсмен серед стрічок без IMAX.

У кінотеатрах фільм "Барбі" вийшов 21 липня. За сюжетом, Барбі та Кен залишають ляльковий світ, щоб потрапити у "реальне життя". Барбі в фільмі зіграла Марго Роббі, а Кена — Раян Гослінг.

До акторського складу також увійшли Ісса Рей, Дуа Ліпа, Сіму Лю, Майкл Сера, Гелен Міррен, Джон Сіна та Вілл Феррелл.

Бюджет стрічки становив приблизно $145 млн, не враховуючи маркетингової кампанії.