Фото з України перемогло в міжнародному конкурсі "Вікі любить Землю-2023"
Фото: Сергій Мірошник

Світлина українського фотографа Сергія Мірошника перемогла у 10-му міжнародному фотоконкурсі пам'яток природи "Вікі любить Землю". Про це повідомили в громадській організації "Вікімедіа Україна".

Цьогоріч у конкурсі взяли участь 50 країн-учасниць, що є рекордною кількістю за 11 років конкурсу. Загалом на міжнародний рівень подали 61 700 фото 3 300 учасників. Зокрема, Україна традиційно увійшла до лідерів за кількістю завантажених фото: понад 4 500 зображень від 121 учасника.

Перше місце міжнародного конкурсу посіла світлина автора Сергія Мірошника, зроблена у заказнику Біла Діброва, Деснянський район Києва. На фото зображений жук — комаха виду Стрибун перелісковий (Cicindela soluta).

"Майже досконала, енциклопедична і красива композиція — чудове використання мікрокомпозиції", —  зазначила членкиня журі конкурсу Евелін Гейдель.

У списку 20 найкращих світлин є ще одна робота від українського фотографа — фото автора Михайла Пецковича, зроблене на горі Щербан Мармароського хребта у межах Карпатського біосферного заповідника Рахівського району. Пейзаж зображує цвітіння нарцисів серед гірських краєвидів. Світлина посіла 19-те місце.

"Багатошаровість, контраст між квітами й темними горами та червоним небом. Ідеально підходить для опису пейзажу та місцевих рослин з художньої точки зору", — підмітила членкиня журі конкурсу Магдалена Соболевська-Береза.

Фото: Михайло Пецкович
Фото: Михайло Пецкович

Список усіх 20 фото можна знайти тут.