Французький архітектор розробить концепцію скверу в центрі Миколаєва
Фото: Євген Поляков / Facebook

Французький архітектор Мартен Моріс Анрі Дюплантьє розробить концепцію скверу в центрі Миколаєва. Про це повідомив заступник директора департаменту архітектури та містобудування Євген Поляков.

Миколаївська міськрада підписала з ним меморандум про співпрацю. Концепцію публічного простору планують розробити до кінця листопада. Проєктні роботи проводяться без залучення бюджетних коштів.

"Метою цієї співпраці є створення естетично привабливого та якісного міського середовища у Миколаєві відповідно до європейських урбаністичних принципів", — йдеться у повідомленні.

Архітектор обрав локацію площею понад 9000 квадратних метрів. Це сквер вздовж проспекту Героїв України в Центральному районі міста, розташований поблизу житлових будинків № 17, 19.

Зазначається, що сквер має потенціал своєрідної точки тяжіння для мешканців сусідніх будинків, а також перехожих як місце для проведення тихого та активного відпочинку.

За словами заступника директора департаменту архітектури та містобудування, Мартен є одним із небайдужих архітекторів, хто готовий допомогти у відбудові міста шляхом створення та втілення сучасних проєктних рішень на його території.