Футбольна збірна України отримала нового тренера — легенду ФК "Динамо" Сергія Реброва
Фото: ФК "Динамо"

Збірна України з футболу отримала нового головного тренера. Контракт з Українською асоціацією футболу підписав Сергій Ребров, повідомляють в організації.

Дебют збірної України під керівництвом Сергія Реброва відбудеться 12 червня у Бремені, де пройде товариський поєдинок проти збірної Німеччини.

Після цього на українську національну команду чекають чергові поєдинки відбіркового циклу Євро-2024 — із Північною Македонією (16 червня, Скоп’є) та Мальтою (19 червня, Трнава).

Наприкінці травня Ребров оголосив про відхід з "Аль-Айна". Він працював з еміратським клубом від літа 2021 року. Минулого сезону під його керівництвом команда виграла чемпіонат і здобула Кубок ліги ОАЕ, а нинішню кампанію завершила на другому місці в місцевій першості.

Також Ребров працював як тренер з київським "Динамо" (2014-2017 роки), командою "Аль-Ахлі" із Саудівської Аравії (2017-2018) та угорським "Ференцварошем" (2018-2021).

Більшість ігрової кар'єри Сергій Ребров провів у складі київського "Динамо", хоч починав свою кар'єру у донецькому "Шахтарі". Грав на позиціях нападника та атакувального півзахисника.

Він є другим бомбардиром в історії чемпіонатів України (після Максима Шацьких), а також став першим гравцем, який забив у чемпіонаті України 100 голів. За національну збірну України Ребров зіграв 75 матчів та забив 15 голів.