У Лондоні пройде благодійний матч з зірками футболу — кошти збиратимуть на відбудову ліцею
Фото: UNITED24

5 серпня на домашньому стадіоні "Челсі" — Стемфорд Бридж, у Лондоні відбудеться благодійний матч Game4Ukraine — на підтримку України.

Про свій план Андрій Шевченко й Олександр Зінченко оголосили під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським.

Мета матчу — зібрати кошти для відбудови Михайло-Коцюбинського ліцею в Чернігівській області, зруйнованого російськими військами у березні 2022 року.

Два видатні українські футболісти — володар "Золотого м’яча" Андрій Шевченко та зірка лондонського "Арсеналу" Олександр Зінченко — стануть капітанами синьої та жовтої команд. Вони об’єднають на полі як сучасних відомих гравців, так і легенд футболу.

"Благодійна гра на Стемфорд Бридж має на меті, перш за все, зібрати кошти для відбудови школи, на руїни якої завтра прийдуть діти, щоб відсвяткувати останній дзвоник. Тож ми будемо грати за них і заради них. Впевнений, що ми побачимо на полі багато класних гравців: і з "Арсеналу", і з "Челсі", і з інших топклубів", — додав Зінченко.

Імена футболістів, які візьмуть участь у Game4Ukraine, з’являтимуться на сайті UNITED24 та Game4Ukraine. Безплатну трансляцію матчу для українців забезпечить медіасервіс MEGOGO.

Для тих, хто не зможе долучитися до матчу наживо, але хоче підтримати благодійний збір, передбачена опція пожертви 240 гривень — таким чином можна взяти участь у розіграші футболок, в яких гравці вийдуть на поле, а потім залишать на них свої автографи.

Михайло-Коцюбинський ліцей був обстріляний російськими військами 4 березня 2022 року. Ракета пройшла крізь другий і перший поверхи. Будівля дуже пошкоджена: дах зруйнований майже на 90 %, половина вікон вибита, повністю знищені кабінети інформатики, фізики, хімії, захисту України та підсобні приміщення. Інше влучання було по спортивному майданчику.

Стадіон Стемфорд Бридж вміщує 40 000 вболівальників. Квитки на благодійний матч можна придбати на офіційному сайті Game4Ukraine