З конкурсу "Міс Україна 2023" виключили трьох учасниць через "неетичні факти"
Фото: Unsplash

Організатори конкурсу "Міс Україна 2023" виключили трьох учасниць після оприлюднення "неетичних фактів стосовно них". Про це йдеться на сторінці конкурсу в Instagram.

Раніше комік, засновник YouTube-каналу "Леви на джипі" Андрій Лузан заявив, що деякі кандидатки не живуть в Україні, ведуть соцмережі російською мовою, мають зв'язки з Росією й не висловлювалися ніяк щодо російського вторгнення в Україну.

Тоді організатори "Міс Україна" зазначили, що створили етичну групу перевірки, яка проведе додаткові дослідження учасниць на основі отриманих нових фактів.

Згодом, після перевірки, організатори повідомили результат: "Неетичні факти щодо учасниць конкурсу, на жаль, підтвердились. Тому комітет вимушений виключити трьох учасниць зі складу конкурсу. Важливо, що ми ухвалили таке рішення, лише ретельно перевіривши надані факти".

Однак у "Міс Україна" не повідомили імена учасниць, яких дискваліфікували, та про які саме неетичні факти йдеться. Водночас дописи про Ксенію Мегеру та Ірину Піляєву — дівчат звинувачують нібито у зв'язках з Росією — не видалили зі сторінки конкурсу. Допис про Катерину Чувашову — видалили. Лузан тоді писав, що її батька затримала СБУ як агента ФСБ.

Окрім цього, деякі учасниці самі відмовилися від конкурсу, зазначивши, що не хочуть мати "нічого спільного з людьми, які хоч якось пов'язані з Росією".

Йдеться про львів'янку Вікторію Макарову. Вона зазначила, що інформація, яка з'явилася на просторах інтернету, неприйнятна для неї.

"Я вирішила не брати участі в конкурсі. На жаль, я не знала, хто буде серед учасниць. Інформація, яка з'явилася на просторах інтернету, для мене шокувальна та неприйнятна. Мої моральні принципи та гідність важливіші. Нічого спільного з людьми, які хоч якось пов'язані з Росією або замовчують геноцид українського народу, я не хочу мати", — йдеться у повідомленні.

Від участі також відмовилася Поліна Сурай. Вона теж написала, що не знала про зв'язки конкурсанток із Росією, й додала, що участь у шоу була її мрією дитинства.

"Але ці залаштунки з російськими олігархами не мають нічого спільного з моєю мрією. Одна з основних вимог, яка прописана в контракті з конкурсом, — це жодним чином не підтримувати та не бути пов'язаною з Росією. Але, мабуть, це правило є винятком для деяких конкурсанток", — сказала Сурай.