Jamala презентує новий альбом "Qirim" у Києві
Фото: Qirim

Українська співачка кримськотатарського походження Джамала представить новий альбом "Qirim" ("Крим"). Презентація відбудеться напередодні світової прем’єри у Ліверпулі.

Київська презентація відбудеться 5 травня спільно з Національним симфонічним оркестром України під керівництвом Володимира Сіренка.

Фото: Qirim
Фото: Qirim

Новий реліз складається з 14 старовинних пісень, кожна з яких представляє певну місцевість Криму. Усі твори артистка ретельно збирала у різних куточках півострова протягом десятиліть. До роботи над платівкою долучилося понад 80 музикантів. Усе для того, щоб зберегти для історії минуле півострова.

"Попри вогонь і темряву, ми продовжуємо боротися за своє. Саме тому мені так важливо зіграти дебютний лайв вдома. Для своїх. Адже Qirim — це про нашу історію, яку ми збираємо по крихтах, щоб пізнати себе. Щоб пізнати культуру, що роками кровоточить", — розповідає Jamala.

За її словами, новий альбом проводить стежками українського Криму і розповідає традиційні сюжети, раніше невідомі чи забуті.

Після презентації у Києві відбудеться світова прем’єра "Qirim" у межах EuroFestival у Ліверпулі 11 травня, спільно з BBC Philharmonic Orchestra.