У Лондоні британці та українці заспівали разом українські пісні — фото
Фото: МКІП

Лондонська Королівська опера вирішила підтримати українців, які зараз проживають у Британії, спільним концертом. Минулого тижня хор Королівської опери та 130 українців виступили разом у межах проєкту Songs for Ukraine. Про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики України.

Фото: МКІП
Фото: МКІП

У відомстві розповіли, що концерт успішно відбувся й потрапив у світові медіа. Проєкт продемонстрував стійкість української громади та силу мистецтва, що здатне об’єднувати людей перед обличчям викликів.

До концерту співаки-аматори та хор Королівської опери готувалися понад два місяці. Спочатку передбачалося, що до проєкту доєднаються 45 українських співаків, однак організатори отримали понад 360 заявок, з яких відібрали 130 хористів.

Фото: МКІП
Фото: МКІП

Новоствореним хором керували професійні диригенти — Вільям Сполдінг, директор хору Королівського оперного театру, та Богдан Паращак.

На концерті звучали українські пісні, зокрема "Молитва за Україну", "Чорна рілля ізорана", "Чом, чом, земле моя", "Живи, Україно, живи для краси" та Гімн України. 

Фото: МКІП
Фото: МКІП

"Ми маємо честь співпрацювати з членами української громади Лондона під час такого важкого випробування, як війна. Мистецтво справді об’єднує спільноти, особливо в часи лихоліття", — каже Джилліан Баркер, директорка із навчання Королівського оперного театру.

Проєкт також підтримав кафедральний хор Української Католицької Єпархії Пресвятої Родини (найбільшої Української Церкви Лондона), а також Ukrainians in London, організація, що опікується українцями у столиці Великої Британії.