"Живімо життя": у Києві на ВДНГ розпочинається літній сезон. Що тут буде
Фото: ВДНГ

ВДНГ розпочинає літній сезон під девізом "Живімо життя" та закликає киян і гостей міста не зволікати з життєвими радощами.

Насолоджуйтеся кожним днем у теперішньому моменті — заради психічно здорової нації та щасливого майбутнього України, кажуть у центрі.

Фото: ВДНГ
Фото: ВДНГ

"Синдром відкладеного життя — одна з головних проблем, що їх називають психотерапевти, працюючи з травмами, які отримали українці за час війни. Тому основною метою команди Експоцентру цього літа буде зробити так, щоб кожен наш гість, попри все, знову міг відчути щастя в теперішньому моменті", — розповідає генеральний директор Національного комплексу "Експоцентр України" Євген Мушкін.

Зокрема, на ВДНГ проходитимуть спеціальні заходи в культурно-освітньому просторі "Коло натхнення", що розташується серед яблуневого саду. Тут проводитимуть лекції на тему ментального здоров’я і зустрічі з психологами.

Фото: ВДНГ
Фото: ВДНГ

Серед локацій, які працюватимуть упродовж літа, чимала кількість має рекреаційні властивості: басейн "Пірс 39", Animal Park, мотузковий парк Sky Park, тропічна ферма "Планета метеликів", Урбан-парк, Сад гамаків, Поляна ВДНГ, Оранжерея, дитячий смартмайданчик "Лемурашник", простір сімейного відпочинку KACHELI тощо.

Фото: ВДНГ
Фото: ВДНГ

Освітню ж місію виконуватимуть музейний простір "Нескорена нація" та інтерактивний простір "Музей науки".

Протягом теплого сезону в Саду бажань працюватиме артпростір UYAVA, він також прийматиме освітні й культурні заходи. Перші з них відбудуться до Дня Києва — 27 та 28 травня. У програмі — виступи гуртів Tonka та Cape Code і сети київських електронних музикантів.

"Такий активний або розслаблений відпочинок у поєднанні з природою має сприяти відновленню відвідувачів", — кажуть організатори.

Фото: ВДНГ
Фото: ВДНГ