Кейтлін Девер зіграє солдата Еббі у другому сезоні "Останні з нас"
Фото: IGN

Акторка Кейтлін Девер ("Освіта") зіграє в постапокаліптичному драматичному серіалі "Останні з нас" солдата Еббі. Творці серіалу уникають фізичної схожості з персонажем відеоігри, пише The Guardian.

Еббі є одним із найсуперечливіших персонажів відеоігор за останні п’ять років. Її описують як "вмілого солдата, чий чорно-білий погляд на світ піддається сумніву, коли вона прагне помститися за тих, кого любила". Еббі вступить в конфлікт із головною героїнею Еллі у другому сезоні серіалу.

Творців серіалу уникають фізичної схожості акторів з оригінальними персонажами гри. Спочатку 27-річну Девер хотіли обрати на роль Еллі через її схожість із головною героїнею. Однак шоуранери зупинили свій вибір на молодшій акторці Беллі Ремсі, яка більше відповідала Еллі за віком.

"Наш процес кастингу для другого сезону був ідентичним до першого сезону: ми шукали акторів світового рівня, які втілять душі персонажів", — заявили творці серіалу Крейг Мазін і Ніл Дракманн. "Ніщо не має більшого значення, ніж талант, і ми дуже раді, що така відома виконавиця, як Кейтлін, приєднується до Педро, Белли та решти нашої родини".

Кейтлін Девер — американська актриса. Вона стала відомою завдяки ролям у таких серіалах, як "Неймовірне", "Остання людина, що залишилася" і "Ломка". Вона отримала номінації на премію "Золотий глобус" за мінісеріал "Неймовірне" та "Ломка".

"Останні з нас" — американський постапокаліптичний драматичний телесеріал, прем'єра якого відбулася на HBO 15 січня 2023 року. Він заснований на відеогрі 2013 року The Last of Us, розробленій компанією Naughty Dog, і розповідає історію Джоела, контрабандиста, якому доручено супроводжувати підлітка Еллі через США, спустошені пандемією паразитичного грибка.

Відеогра The Last of Us Part II також має велику популярність: за перші два роки було продано 10 мільйонів копій. Однак героїня Еббі піддалася критиці серед користувачів через її складну роль у грі, а її мускулиста статура викликала зневажливі коментарі на ігрових форумах і в соціальних мережах. Акторці, яка зіграла Еббі у грі, Лаурі Бейлі, погрожували вбивством.

Однак реакція на телевізійний серіал, який був номінований на кілька премій "Еммі", була позитивною. Виробництво другого сезону "Останні з нас" має розпочатися навесні, а прем’єра очікується у 2025 році.