КМДА анулює документи на МАФи біля метро "Житомирська", які раніше називали законними
Фото: Геннадій Кривошея

У Києві приберуть торговельні кіоски, що заважають вільному доступу до підземного переходу станції метро "Житомирська". Про це повідомив голова Громадської Ради при КМДА Геннадій Кривошея.

За його словами, власник МАФу самовільно збільшив дозволену площу розміщення більше ніж удвічі та не отримав погодження від метрополітену.

"Паспорти було видано на 300 кв.м, а фактично встановлено 704 кв.м, площу незаконно збільшено на 120%. У власників є право на користування землею. Однак споруда "вилізла" за межі цієї землі на дві сусідні комунальні ділянки та перегородила вхід до метрополітену. Погоджень метрополітен не надавав (хоча мені розповідали, що воно є) ", – пише Кривошея.

Також він додав, що на комісії з демонтажу ухвалили рішення про анулювання всіх паспортів прив’язки.

Тепер Департамент містобудування та архітектури зобов’язаний ухвалити рішення про анулювання, і тоді Департамент міського благоустрою Київської міської державної адміністрації зможе ухвалити рішення про демонтаж.

Раніше в КМДА відповіли, що МАФи, які затуляють прохід до метро "Житомирська", встановлені законно, а власник має паспорти, видані Департаментом містобудування та архітектури виконавчого органу Київради з терміном дії до серпня 2027 року.