Цього року "КиївПрайд" проведе Марш рівності у Ліверпулі під слоганом "Війна не закінчена"
Фото: Віктор Височин

У липні 2023 року "КиївПрайд" проведе Марш рівності у Ліверпулі разом із місцевою організацією LCR Pride Foundation. Про це організація повідомила на своїй сторінці у facebook.

Через російське вторгнення в Україну масові акції на вулицях Києва зараз заборонені. Демонструючи солідарність з Україною, LCR Pride Foundation, благодійна ЛГБТІК+ організація Ліверпуля, об’єднується з "КиївПрайдом", щоб провести марш від імені української організації.

Зокрема, "КиївПрайд" пройде у багатьох країнах Європи та Америки. Волонтери та волонтерки організації очолять групи з українськими прапорами та райдужними стягами "КиївПрайду".

Слоган "КиївПрайду-2023" — "Війна не закінчена"."Під цим гаслом ми будемо маршувати різними країнами, нагадуючи що Україна все ще виборює право на свободу і потребує підтримки", – кажуть організатори.

Українські представники ЛГБТІК+ захищають свою країну на фронті, борються за мир і збереження прав людини в Європі.

В Києві прайд-події проходитимуть протягом всього літа — події для спільноти, союзників та союзниць відбуватимуться на столичних майданчиках.

Задача команди "КиївПрайду" цього року — актуалізувати й поширювати в Україні тему ЛГБТІК+ військових та необхідних їм прав, шлюбної рівності, внеску спільноти у перемогу України.

Минулого року українська організація крокувала разом із Parada Rownosci у Варшаві, а зараз, продовжуючи традицію Євробачення, Ліверпуль "віддає "КиївПрайду" свої вулиці".

КиївПрайд — українська громадська організація, на меті якої є обізнаність щодо ЛГБТ-спільноти серед українців. ГО "КиївПрайд" було засновано у 2016 році.