Київські архітектори створили концепт укриття з кінотеатром та дитячою кімнатою – фото
Фото: SIMPLI

Київське архітектурне бюро SIMPLI створило концепт бомбосховища для одного з будинків столиці, що передбачає облаштування кухні, дитячого куточка та кінотеатру.

Приміщення розраховане на тривале перебування людей. А також фахівці подбали, щоб комфортно було усім віковим групам — дітям, дорослим та літнім людям. Тому тут є місця для роботи, ночівлі, відпочинку, дитячий куточок, кухня тощо. 

У дизайні використали м'які та світлі відтінків сірого, а також елементи з металу і бетону для сучасного і промислового вигляду приміщення.

Фото: SIMPLI
Фото: SIMPLI

"Сірий та білий — це прості та нейтральні кольори, що не відвертають увагу та дозволяють сприймати інші важливі речі", — йдеться у повідомленні.

Укриття має два доступних входи. Біля входу в укриття є чітка навігація на підлозі, яка має кольорові стрілки та надписи, що допоможуть краще орієнтуватись і знайти відповідну кімнату.

Зокрема, біля входу в укриття є металева шафа, де можна зберігати особисті речі.

Фото: SIMPLI
Фото: SIMPLI

Наступне приміщення є найбільшим за розміром і містить кухню зі столами та лавками, які можна використовувати як обідні столи або для навчання. На кожному з цих столів розміщені портативні лампи для додаткового освітлення, що робить приміщення більш затишним.

Фото: SIMPLI
Фото: SIMPLI

В окремій дитячій кімнаті розмістили навчальні столики, двоярусні ліжка, ігровий куточок та дошку для малювання.

Фото: SIMPLI
Фото: SIMPLI

Ще одну окрему кімнату архітектори відвели для відпочинку. Кімната обладнана зручними лавами для сидіння, а у разі тривалого перебування є можливість створити місця для сну за допомогою розкладних ліжок. Також можна влаштовувати кінопокази завдяки проєктору.

Фото: SIMPLI
Фото: SIMPLI

"Укриття в підвальному приміщенні у стилі паркінгу може стати затишним і функціональним простором, де кожен мешканець будинку знайде зручні умови для тривалого перебування, відпочинку, гри, роботи та спілкування", — зазначають в архітектурному бюро.

Фото: SIMPLI
Фото: SIMPLI