Київрада затвердила перелік житла для переселенців
Фото: Київська міська рада

Київська міська рада затвердила перелік житлових приміщень, які призначені для переселенців у столиці. Про це повідомляє Департамент будівництва та житлового забезпечення міста Києва.

У 2022 році цей Департамент придбав 113 квартир у комунальну власність житла для надання в тимчасове користування, зокрема внутрішньо переміщеним особам.

Розподіл цих квартир здійснюватиме Департамент будівництва та житлового забезпечення. Він проходитиме за поданням районних державних адміністрацій Києва, які ведуть облік громадян, що потребують житла.

Далі РДА видаватимуть ордери на вселення і повертатимуть Департаменту звільнені квартири для їхнього подальшого перерозподілу.

Управителем цих квартир визначено КП "Житло-сервіс". Йому доручено укладати договори користування житловими приміщеннями з фонду житла, призначеного для переселенців у столиці. Також підприємство здійснюватиме контроль за його цільовим використанням, утриманням, технічною експлуатацією, ремонтом та виконанням користувачами умов договорів.