Команда Skeiron відтворила цифрову модель Луцького замку за часів правління Вітовта Великого
Фото: Skeiron

Команда Skeiron зацифрувала модель Луцького замку в тому вигляді, який він мав за часів правління литовського князя Вітовта Великого у XIV-XV століттях. Про це Skeiron повідомила у соцмережах.

Цікаво про здоровий спосіб життя на YouTube-каналі LIGA Life

"Наразі ми завершили Луцький та Київський замки у тому вигляді, в якому вони були за часів Вітовта Великого. За його правління ці замки розбудовувались і він вкладав в них значні ресурси. Це період переходу від дерев'яного до кам'яного будівництва", – повідомляють фахівці.

Команда Skeiron змогла відтворити простір, де можна гуляти вуличками середньовічних українських міст і дивитися, якою була архітектура того періоду, в режимі реального часу.

Наприкінці роботи розробники створять вебсайт, який забезпечить вільний доступ до зацифрованих об'єктів, та інтерактивну карту, яка "об'єднає історичні та культурні об'єкти в транснаціональний туристичний маршрут під назвою "Пояс Вітовта".

  • Нагадаємо, українська компанія Skeiron зацифрувала 3D-модель палацу Жевуських-Лянцкоронських на Львівщині у межах проєкту SaveUkrainianHeritage. Палац є пам’яткою архітектури національного значення.
  • Skeiron працюють у межах проєкту #SaveUkrainianHeritage. Спеціалісти роблять 3D-сканування культурних пам’яток по всій Україні та створюють їхні 3D-копії на випадок руйнування об’єкта.