KyivPride оголосив номінантів на премію з ЛГБТІК+ активізму – перелік
Фото: Unsplash

Організація KyivPride оголосила номінантів-фіналістів другої премії у сфері ЛГБТІК+ активізму KyivPride Awards 2023.

Цьогоріч премію вручатимуть в п'яти номінаціях: "ЛГБТІК+ волонтер(ка) року"; "ЛГБТІК+ френдлі бізнес року"; "Міжнародний(а) союзник(ця) року"; "ЛГБТІК+організація року"; "Квір-блогер(ка) року".

Голосування за номінантів у категорії "ЛГБТІК+ військовий(а) року" організатори премії вирішили не проводити, пояснивши це тим, що "уваги й подяки варті всі захисники(ці)". Серед номінантів у цій категорії: Настя Конфедерат, Антоніна Романова, Віктор Пилипенко та Петро Жеруха.

Серед номінантів у категорії "ЛГБТКІ+волонтер(ка) року": Джул Сіроус – волонтер безпеки ГО "КиївПрайд", військовий волонтер, зараз бойовий медик; Владислав Шаст — квір-перформер в минулому, голова благодійного фонду "Обійми"; Артур Озеров — дрег-квін, бджоляр, військовий волонтер.

Серед ЛГБТІК+ френдлі бізнесів до фінального списку номінантів потрапили компанії Comfy, Vodafone і видавництво "Видавництво". Це компанії, які виступили на підтримку ЛГБТІК+ спільноти під час "Прайд-місяцю" в червні 2023 року.

Серед номінантів як ЛГБТКІ+ союзників: ветеранка, речниця Сил територіальної оборони України Сара Ештон-Сірілло; німецький дизайнер Френк Вайлд; European Pride Organizers Association; Allianz Ukrainischer Organization Berlin.

За перемогу в категорії "ЛГБТКІ+ організація року" позмагаються "Інсайт", "Українські ЛГБТ+ військові за рівні права", а також Gender Zed. А в категорії найкращий квір-блогер — Ксеня Термасіна, Сашко Драглі та Віталій Царюк.

Голосування за обраних кандидатів триватиме до 29 жовтня. Церемонія нагородження відбудеться 7 листопада в Києві. KyivPride транслюватиме її в прямому ефірі у своїх соціальних мережах.