Міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал" відвідало понад 35 тисяч гостей
Фото: "Книжковий Арсенал"

У Мистецькому арсеналі вдруге в умовах повномасштабної війни Росії проти України пройшов ХІІ Міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал".

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

Цьогоріч захід відвідало 35 000 людей і відбулося понад 160 подій, серед яких: дискусії, перфоманси, вистави, кінопокази концерти, публічні розмови, а також 10 виставкових проєктів і 4 книжкові колекції, що осмислюють непрості досвіди, які сталися з українками й українцями у війні.

Фото: "Книжковий Арсенал"
Фото: "Книжковий Арсенал"

"Книжковий Арсенал — це мультидисциплінарний фестиваль, на якому осмислюються найважливіші питання суспільства, в якому ми живемо, саме в контексті книги. Цього року наші куратори фокус-теми, тобто того великого питання, навколо якого розгорталися всі дискусії, Тетяна Огаркова і Володимир Єрмоленко запропонували таку метафору – "Життя на межі". Її гірким втіленням і закликом до підтримки книжкового Харкова стали спалені наклади з харківської друкарні "Фактор-друк", представлені на окремому стенді. А в подіях програми фестивалю усі ми разом осмислювали ті досвіди, які проживає нині вся країна, наша культура та її люди", — розповіла Олеся Островська Люта, генеральна директорка Мистецького арсеналу.

Вона висловила подяку всім партнерам, завдяки яким цьогорічний Книжковий Арсенал зміг відбутися та зібрав велику кількість відвідувачів.

"У цьому просторі ми зробили все можливе, щоб зміцнити й підтримати один одного, а також просто побути разом", – зазначила Олеся Островська.

Фестиваль тривав 3,5 дні на першому поверсі Старого арсеналу, де свої стенди представили понад 100 українських видавництв і 5 книгарень.

Фото: "Книжковий Арсенал"
Фото: "Книжковий Арсенал"

Серед гостей, які відвідали "Книжковий Арсенал" на другий день фестивалю були: перша леді Олена Зеленська, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, віцепрем'єрка Юлія Свириденко, в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв. У третій день — голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишин, п'ятий президент України Петро Порошенко, громадські діячі Сергій Притула та Володимир Бородянський, бізнесмен Віктор Пінчук та інші гості.

Також цьогоріч до роботи ХІІ Книжкового Арсеналу долучилися 130 волонтерів, які допомагали команді Фестивалю та відвідувачам.