МОН рекомендує вчителям ввести психологічні хвилинки під час уроків: для чого
Фото: Unsplash

Міністерство освіти та науки порадило вчителям проводити під час уроків психологічні хвилинки. Про це йдеться у рекомендаціях щодо викладання шкільних предметів.

Психологічні хвилинки мають допомогти учням впоратися зі стресом та його наслідками, а також емоційно налаштувати на плідну роботу в класі.

"Завдяки цьому створюватиметься сприятлива атмосфера, яка дасть змогу дітям розслабитися, зняти емоційне напруження, відновити почуття безпеки та психоемоційного комфорту, що є природним механізмом стабілізації", — йдеться в рекомендаціях.

Війна критично впливає на стан психологічного здоров’я учасників освітнього процесу та організацію навчання. За останній рік погіршився психологічний стан учнів: майже вдвічі у порівнянні з початком лютого 2022 року збільшилася кількість здобувачів освіти, які почуваються тривожно, напружено, у півтора раза більше тих, хто відчуває втомленість.

Зазначається, що регулярне впровадження психологічних хвилинок у зручний час та слушній нагоді допоможе учням стати більш спокійними, врівноваженими, а також дасть змогу краще зрозуміти свої почуття.

Вчитель має сам визначити, коли та у який час провести психологічну хвилинку. МОН рекомендує для практичного використання навчально-методичний посібник "Психологічна хвилинка". Посібник містить 108 коротких відеотренінгів.