На Burning Man 2023 Україна представить артоб'єкт The Hedgehog Temple: який він матиме вигляд
Фото: Ярослав Корець / Facebook

Цього року українська команда представить на фестивалі Burning Man артоб'єкт військовий меморіал "The Hedgehog Temple". Про це повідомляє Ярослав Корець, очільник спільноти Ukrainian Burners.

Зазначається, що це буде велетенський їжак, побудований з протитанкових їжаків. Артоб'єкт присвячуватиметься українцям, які вже ніколи не зможуть поїхати на Burning Man, бо їхні життя забрала війна.

Фото: Ярослав Корець / Facebook
Фото: Ярослав Корець / Facebook

"Ми веземо на Burning Man наш біль і горе від людських втрат. Хочемо розповісти історії наших друзів з творчої спільноти, які вже не з нами. Артисти, діджеї, музиканти, режисери, художники, айтівці, журналісти… вони могли б бути з нами на Burning Man, але вже ніколи не зможуть це зробити через російську агресію", — йдеться у повідомлені.

В середині "The Hedgehog Temple" на протитанкових їжаках розмістять історії загиблих героїв, воїнів, просто друзів чи близьких.

Організатори Burning Man Project надали грант команді представляти Україну в цьому році. Тема фестивалю — ANIMALIA. "Коли я почув про тему, це була осінь і ми сиділи без світла в Одесі, як і всі українці. Ідея артпроєкту була на поверхні, адже саме протитанковий їжак є одним з символів оборони", — додав Ярослав.

Семиметровий їжак побудували зі ржавого металу, а в "животі" в нього — сотня протитанкових їжаків. Його каркас накритий військовою піксельною сіткою, "тож здалека це просто їжак, тварина. Але підходячи до нього ближче, розкриваєш його сутність і зміст".

Фото: Ярослав Корець / Facebook
Фото: Ярослав Корець / Facebook

У червні українська команда закінчила виготовлення "The Hedgehog Temple" у Києві, завантажили його в 40-футовий контейнер та відправили у подорож через океан до Burning Man.

Очільник спільноти Ukrainian Burners закликає усіх охочих надсилати йому історію загиблого/загиблої на війні — це може бути фотографія та коротка історія про людину, предмет одягу, шеврон чи прикраса тощо. Її розмістять у "The Hedgehog Temple".

Щоб у меморіалі з'явилася історія про близьку людину потрібно заповнити форму на сайті проєкту за посиланням

"В останній день Burning Man ці історії будуть переміщені до Temple of the Heart де і згорять. Але пам'ять залишиться з нами навіки", — зазначає Ярослав Корець.