На Burning Man 2023 Україна представить артоб'єкт The Hedgehog Temple: який він матиме вигляд
Фото: Ярослав Корець / Facebook

Цього року українська команда представить на фестивалі Burning Man артоб'єкт військовий меморіал "The Hedgehog Temple". Про це повідомляє Ярослав Корець, очільник спільноти Ukrainian Burners.

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

Зазначається, що це буде велетенський їжак, побудований з протитанкових їжаків. Артоб'єкт присвячуватиметься українцям, які вже ніколи не зможуть поїхати на Burning Man, бо їхні життя забрала війна.

Фото: Ярослав Корець / Facebook
Фото: Ярослав Корець / Facebook

"Ми веземо на Burning Man наш біль і горе від людських втрат. Хочемо розповісти історії наших друзів з творчої спільноти, які вже не з нами. Артисти, діджеї, музиканти, режисери, художники, айтівці, журналісти… вони могли б бути з нами на Burning Man, але вже ніколи не зможуть це зробити через російську агресію", — йдеться у повідомлені.

В середині "The Hedgehog Temple" на протитанкових їжаках розмістять історії загиблих героїв, воїнів, просто друзів чи близьких.

Організатори Burning Man Project надали грант команді представляти Україну в цьому році. Тема фестивалю — ANIMALIA. "Коли я почув про тему, це була осінь і ми сиділи без світла в Одесі, як і всі українці. Ідея артпроєкту була на поверхні, адже саме протитанковий їжак є одним з символів оборони", — додав Ярослав.

Семиметровий їжак побудували зі ржавого металу, а в "животі" в нього — сотня протитанкових їжаків. Його каркас накритий військовою піксельною сіткою, "тож здалека це просто їжак, тварина. Але підходячи до нього ближче, розкриваєш його сутність і зміст".

Фото: Ярослав Корець / Facebook
Фото: Ярослав Корець / Facebook

У червні українська команда закінчила виготовлення "The Hedgehog Temple" у Києві, завантажили його в 40-футовий контейнер та відправили у подорож через океан до Burning Man.

Очільник спільноти Ukrainian Burners закликає усіх охочих надсилати йому історію загиблого/загиблої на війні — це може бути фотографія та коротка історія про людину, предмет одягу, шеврон чи прикраса тощо. Її розмістять у "The Hedgehog Temple".

Щоб у меморіалі з'явилася історія про близьку людину потрібно заповнити форму на сайті проєкту за посиланням

"В останній день Burning Man ці історії будуть переміщені до Temple of the Heart де і згорять. Але пам'ять залишиться з нами навіки", — зазначає Ярослав Корець.