На Чернігівщині відновили столітню школу-мазанку
Фото: Світлана Грош

У Мринській громаді на Чернігівщині відновили столітню школу-мазанку завдяки ініціативі директорки школи Світлани Грош. Про це повідомило видання ШоТам.

До відновлення закладу долучилися волонтери, місцеві жителі, вчителі, учні та влада, яка допомогла з матеріалами для реконструкції.

"Ми привозили всі необхідні матеріали й закликали людей з села допомагати відновлювати ліцей. Шукали все необхідне, якісну металочерепицю замовляли аж з Дніпра. Дуже вірили, що школу вдасться відновити, бо вона має велике значення для нашого села", — розповідає староста села Лихачів Олександр Семенець.

Попри глиняні стіни школи, інтер’єр будівлі є сучасним — у закладі постелили лінолеум, зробили ремонт з історичними мотивами, перекрили дах металочерепицею та створили бетонний пандус.

Фото: Олександр Семенець
Фото: Олександр Семенець

Глиняні стіни прикрасила орнаментом у вигляді виноградної лози художниця Софія Кандаурова. Вона досліджувала місцеві орнаменти та створила символічні мотиви, притаманні даному регіону.

Усередині школи облаштували бібліотеку і тренажерний зал.

Зараз у приміщенні школи-мазанки навчаються діти з початкової школи, також сюди приходять у бібліотеку й на заняття фізкультурою діти старших класів, які вчаться в іншому приміщенні закладу.