На дизайнера Костю Омелю, який належить до ЛГБТК+, напали біля клубу в Києві
Фото: Костянтин Омеля / Instagram

Біля клубу, що розташований на Кирилівській, 41, невідомі напали на київського дизайнера Костянтина Омелю, який належить до спільноти ЛГБТК+, повідомляють представники клубу.

Омеля заявив, що це сталося на ґрунті гомофобії. Правоохоронці вже розпочали кримінальне провадження.

Напад стався в неділю, 2 липня, близько 20:00. У клубі нападників описують як "агресивно налаштованих молодих людей". Напередодні нападу охорона закладу попросила їх залишити територію, але вони продовжили стояти біля входу в клуб, "демонструючи загрозливу поведінку".

"Перебуваючи на вулиці, один із членів цієї групи вчинив акт насильства проти Костянтина Омелі, одного з відвідувачів заходу, який збирався ввійти у двір закладу. Внаслідок цього нападу він втратив свідомість і перебував у непритомному стані тривалий час", — йдеться у повідомленні клубу.

Після цього невідомі, включно з нападником, покинули місце події. Йдеться про тринадцятьох людей — десятьох чоловіків та трьох жінок. Нікого з них поки не ідентифікували.

Охорона закладу надала допомогу постраждалому. Також клуб передав правоохоронцям відео з камер спостереження.

"Наразі поліція проводить слідчі дії. Костянтин Омеля перебуває у стабільному стані. Він проходить додаткове медичне обстеження й перебуває у постійному контакті з нами, правоохоронними органами та юристами", — додали представники клубу.

В організації "Гей-Альянс Україна" заявляють, що з постраждалим зв’язалися, і Костянтин Омеля підтвердив, що напад скоїли через гомофобію. Насильство задокументували випадкові свідки, і дизайнер звернувся із відповідною заявою до поліції.

Там додали, що на початку червня Омеля випустив колекцію речей на підтримку ЛГБТ-спільноти і зробив публічний камінг-аут.