На Хмельниччині скасували оплату в громадському транспорті у вихідні дні
Фото: Красилівська міська рада

У місті Красилів Хмельницької області знизили вартість проїзду в громадському транспорті, а також скасували оплату у вихідні дні, повідомили у Красилівській міській раді.

З 1 лютого вартість проїзду у будні дні зменшили з 12 до 10 гривень. А для учасників бойових дій, дітей дошкільного та шкільного віку він буде безплатний в усі дні тижня. Інші пільговики можуть їздити безоплатно у будні з 10:00 до 16:00. Водночас у суботу та неділю проїзд став безплатним для всіх жителів громади.

"Ми роками створювали комунальний автопарк, щоб не потерпати від приватних перевізників, які самостійно визначали, їздити їм чи ні, відповідно до того, чи влаштовує їх тариф. А тепер, коли ми маємо комунальний автопарк, можемо розраховувати на власні фінансові можливості. Зараз такі можливості з'явилися, тому вирішили підтримати наших мешканців громади", — пояснила міська голова Ніла Островська, пише видання "Є".

Ініціатива працюватиме впродовж усього періоду воєнного стану, а для бюджету громади вона обійдеться у 20 000-30 000 гривень на місяць. Наразі у комунальному автопарку Красилова налічується 8 одиниць транспорту.